top of page

GALLERY

Wil je deelnemen aan de conversaties? 

 

 

Heb je interesse in het koloniale verleden? Heb je zin om mensen met een andere visie op of ervaring met dat verleden te leren kennen?  Heb je zin om  samen te wandelen, te eten, te spreken, te luisteren, ...  en zo op zoek te gaan naar een antwoord op de vraag ' hoe we moeten omgaan met het koloniaal verleden om samen verder te kunnen'? 

Heb je interesse om deel te nemen aan de reeks van 7 conversaties in het centrum van Leuven:

29 maart 2022 (17-19u): Inleiding en kennismaking

Je krijgt een inleiding in het project en maakt kennis met de organisatoren en andere deelnemers.

2 april 2022 (10-16u): Wandeling en gesprek over het koloniale verleden. Wie ben jij? Wie ben ik? Wie zijn wij? En hoe kijken wij naar verleden, heden en toekomst? (incl. lunch)

Samen met de andere deelnemers maak je een wandeling door de Leuvens binnenstad en maak je kennis met sporen van het koloniale verleden in Leuven en de Leuvense universiteit. Na een lunch ga je in gesprek met de andere deelnemers. Aan de hand van volgende stelling “Als je het over het koloniale verleden wil hebben, dan moet je volgens mij zeker dit gezien/gelezen/gehoord hebben… ” leer je je eigen positie en die van anderen kennen.

3 mei 2022 (17-19u): Verkenning van het koloniale verleden van de universiteit

Samen met de andere deelnemers onderzoek je een concreet spoor van het koloniale verleden. Je onderzoekt waar dit spoor vandaan komt enwat de effecten en betekenissen ervan zijn. 

7 mei 2022 (10-16u) : Samen op zoek naar een antwoord op de vraag 'Hoe moeten we omgaan met dit koloniale verleden om samen verder te kunnen?' (incl. lunch)

17 mei 2022 (17-19u) (*): Samen op zoek naar een antwoord op de vraag 'Hoe moeten we omgaan met dit koloniale verleden om samen verder te kunnen?' 

Je formuleert samen met de andere deelnemers een antwoord op de vraag: Hoe kunnen we vandaag omgaan met het koloniale verleden? Hoe kunnen wij daar vandaag en in de toekomst verantwoordelijkheid voor opnemen? Welke vorm dit antwoord aanneemt, bepaal je zelf, samen met de andere deelnemers (het kan bijvoorbeeld gaan om een brochure, film, interview, open brief, podcast, ...). Middelen en materiaal worden hiervoor ter beschikking gesteld.

21 mei 2022 (10-16u ) (*): Collectief en individueel reflectiemoment over dekolonisering (incl. lunch)

Samen met de andere deelnemers denk je na over wat dit project betekend heeft voor jou en voor de dekolonisering van de universiteit.

10 juni 2022 (16u00 tot …): Afsluitende tentoonstelling en receptie

We organiseren een receptie en presenteren het ontwerp en het project aan het bredere publiek.

De data met een (*) worden in overleg bepaald

! Deze planning is niet in steen gebeiteld. In overleg met de deelnemers kunnen zaken bijgestuurd of aangepast worden.Stel je dan kandidaat via dit aanmeldingsformulier of stuur een bericht naar mieke.berghmans@kuleuven.be.  

Je kan je kandidaat stellen tot 5 maart 2022. Daarna word je uitgenodigd voor een intakegesprek. De intakegesprekken zullen doorgaan op maandag 14, dinsdag 15 of woensdag 16 maart 2022, na 19h. Geef gerust je beschikbaarheden door in het aanmeldingsformulier!

Achtergrond
bottom of page